Zicht op het grotere geheel

Sterk in besluitvorming en internaliseren

Over ons

Taams Transities is een netwerkorganisatie met focus op duurzame business- en verandervraagstukken die zijn verbonden met strategie, governance en bedrijfsvoering. Jan Willem Taams (1968) is oprichter en werkte voorheen bij Pensioenuitvoerder Mn Services en KPMG Accountants. Aanpak van de activiteiten kenmerkt zich door regisseren, bruggen bouwen, organiseren en participeren. 

Vanaf 2009 vervult hij op onafhankelijke en integere wijze vertrouwensrollen als bestuurder, kwartiermaker, adviseur, informateur, onderzoeker, moderator, toezichthouder en procesbegeleider. Bij de invulling van de opdrachten werkt hij regelmatig samen met partners en specialisten uit zijn netwerk. Opdrachtgevers zien hem als een constructieve bruggenbouwer.

Jan Willem Taams verbindt zijn vaardigheden als registeraccountant met zijn competenties als veranderkundige bij structuur ontwikkeling en bij het verbeteren van cultuur. Hij overziet daarbij de grote lijnen en heeft oog voor detail. Zijn scherpe blik op kansen en risico's maken daarbij het verschil. Combineren van denken en voelen is zijn grootste veranderkracht.

 Hij is daarnaast oprichter en voorzitter van Stichting Een-Twee, publiceert artikelen en blogs en geeft leiderschap lezingen over de invloed van houding en gedrag op de maatschappelijke opgave. Tevens is hij oprichter van Momentum, een informeel netwerk voor enthousiaste mensen die over grenzen heen durven te kijken. Deze club geeft ruimte aan vernieuwende ideeën.

Jan Willem Taams is bereikbaar via 06-22784022 of via jan.willem@taams-transities.nl.